lunes, 21 de mayo de 2007

Ítaca, Ports

Ítaca, Moles del Don, Ports de Besseit, 140m, V

Material: 12 cintes (bàsicament pel penúltim llarg q és de 50m). Via reequipada amb parabolts.
La inscripció a peu de via estava en una pedreta que s'ha desenganxat i ara es veu regular... es pot llegir només "It" "V+".
La ressenya que portaven marcava els graus: V, IV+, IV+, III. En el 1r llarg ja vam dubtar si ens haviem equivocat de via, però no!. El primer llarg comença amb 2 parell de passos finets finets.... però ben assegurats. Prohibit caure abans de xapar la 3a, ja que toques terra. :-SS La resta del llarg té alguns passos durs per ser V! :-O i no tots ben xapats... hi ha algun pas que has de fer per arribar a xapar i la darrera assegurança la tens uns metres per sota els peus!.
La resta de llargs tampoc no tenen despredici, je,je,je IV+ però alguns amb panxetes en les que has de pujar força peus i les pans no es que siguin bústies que diguem!
Per baixar vam rapelar la via, ja que totes les reunions tenen 2 parabolts amb argolla i a més a més un darrer parabolt pel reenviament.
En resum... una via molt bonica, continuada i equipada... això sí... compteu que els graus són una mica més durs del que posa al llibre dels Ports.

Picasso Miró les Tàpies, Ports

Picasso Miró les Tàpies, Moles del Don, Ports de Besseit, 150m, V+

Via totalment equipada, amb dur unes 10 cintes ja fem.
Incripció a peu de via. Reequipada amb parabolts i spits.
El primer llarg és una mica liós pk creuen moltes vies i com les assegurances tampoc no estan molt molt a prop doncs al final no saps ben bé si anar cap a un parabolt o spit o cap a un altre.
El L2, V+, té alguns passos ben finets. Pati, soledat i vistes precioses! :-)))
Per baixar vam fer un ràpel de 60m, ens van quedar uns 4m per tocar terra però fàcilment els vam poder destrepar. Després destrepades-caminades i de nou al camí!.