miércoles, 24 de febrero de 2010

Papisuca, Vilanova de Meià

Papisuca, 7a (6a+ oblig.), 185m, Roca dels Arcs, Vilanova de Meià

Via equipada amb parabolts que transcorre a la dreta de Passatgers del vent. Portar 11 cintes (15 si volem empalmar el 6c amb la variant de 6a). Totes les reunions tenen argolles.
L1+ L2. El primer llarg (segons la resse) és un IV de 15m que es veia trencadet, o bé una variant més recte de 6a, que empalma amb el 2n llarg (6c). Nosaltres vam fer la variant, resultant un llarg de 50m. La primera part de 6a, molt bonica, és el tram de la via (amb excepció dels primers metres del 7a) on les assegurances estan més a prop, no hi ha reunió intermitja, per tant si es vol evitar el IV obligatòriament s’hauran d’empalmar els 2 llargs, primer tram extra guapo amb roca punxosa .
Inici de la via, just al xapar la primera xapa
El tram de 6c ens va deixar ben torrats, ens va semblar difícil. La dificultat comença en un tram de presa petita i roca vermellosa, un xic polida, tot i que la roca en general és adherent i punxosa. Després cal superar algun tram una mica desplomat i algun pas llarg. Vigileu amb la palanca i posició d’alguna xapa a desmà.
El 3r llarg (el nostre 2n), es un 6b de 30m. Comença amb tendència a l’esquerra amb una petita travessa fàcil.
Inici del llarg de 6bDesprés s’arriba a un sostret que es supera amb presa petita, just quan fas la remada que creus que ja has fet el pas, ve un pas totalment morfològic (molt llarg), fins arribar a un canto, si l’agafes bé, sinó, és fàcil caure. La resta del llarg és anar fent, les xapes allunyen un xic però no és difícil.
La via va amb tendència a la dreta, tot seguint els parabolts. Nosaltres vam parar a la reu de passatgers del vent (3 spits amb cadena), aquesta queda a la vertical i és més fàcil assegurar al segon. La reu de la via està més a la dreta on fàcilment ens vam traslladar caminant per la feixeta sota el bombo.
El desplomarro de Passatgers.El 4rt llarg és un 7a de 15m. Bé, no sé si és 7a pk no vaig tocar roca. És una panxa de canto ínfim (semblant a la de Passatgers del vent) i amb molt desplom. Són 4 passos gens obligats i de cop ja no es pot tirar de cintes i s’ha d’escalar una breu travessa a l’esquerra però amb canto i ambient.
5è llarg, 6a+, 20m. El llarg és molt xulo, però ja torrats va ser bastant agònic. Comença amb uns passos mols guapos de canto, remadetes (sense ser difícil) i de cop i volta ens ve de nou una placa amb preses contades que ens va tornar a deixar trinxats =S. La resta és anar fent, placa vertical amb bon canto i les assegurances justes per no passar por...
6è llarg, 6a+, de 30m. Des de la reu, no es veia ni una sola xapa, però si et fixes be, just a la vertical una mica a la dreta es veu una xapa a un bombo. Mirant el llibre la via ens feia l’efecte que havia d’anar cap a l’esquerra, però no, s’ha d’anar amb tendència a la dreta. Ull, no es veuen les xapes, així que compte!!. Hi ha un pas tonto abans d’una panxeta, i després el pas al sortir del desplom. La resta es anar fent amb carinyo sense ser difícil.
7è llarg, V, 35m. És un llarg senzill i amb bona roca, però les assegurances allunyen bastant. Compte amb algun tram on la roca no és del tot fiable.
En general ens ha semblat una via difícil, no sé si pk anàvem cansats o perquè es va tapar el sol i el vent era fred o pk no teníem el dia o per tot una mica; el cas és que ens vam arrastrar una mica. És una via de parabolts, però amb passos obligats, i les assegurances no estant a prop. A més, ens vam trobar que sovint no s’ha d’escalar per on van les xapes. Tot i això, es una via maca de fer.
20 de febrer de 2010