jueves, 2 de julio de 2009

Shrek II, Cavallers

Shrek II, 245m, 6b+ (6a oblig.)
Paret on Peta el Riu Malo

Aquesta via no surt al llibre de ressenyes de Roca Caliente (és del 2004), però la podeu trobar a onaclimb.

Ja portàvem uns dies escalant a Cavallers, i volíem alguna via amb xapes i que no s'hagués de caminar gaire, bé, per arribar a la paret sí s'ha de caminar una mica, però hi ha poc desnivell i és entretingut (el descens i l'aprox. Està explicada a la piada de la Indirectísima).

Material: 12 cintes (algunes llargues) i estreps (opcional). Via equipada amb parabolts.

És una via majoritàriament en placa i d'adherència.
En els dos primers llargs es on es concentren les majors dificultats de la via, els 2 llargs són de 6b+.
L1: El que més costa és fer l'arrencada i sortir del terra, això sí, els parabolts estan bastant a prop i fàcilment es poden fer A0's. Placa d'adherència.

L2: comença molt guapo, amb canto, i va per tot el fil de l'aresta. A la part final del llarg, és on vam trobar el pas que dóna el grau obligat de la via (6a), una bona tibada de regleta amb els peus en adherència.
L3: 3 xapes d'Ae, un passet fàcil (V) i tràmit fins la reu.L4: en aquest llarg s'ha de dur cintes molt llargues pq són 50m i bastant discontinus. Feixetes i petits ressalts amb passos d'adherència amb una placa final senzilla. Els dos llargs següents són els que més ens van agradar de la via.
L5: V+ d'adherència i ben xapat. Comença amb un petit desplomet amb canto i després ja entres en una placa xulíssima. De nou, compte amb el fregament pq són 50m.
L6: V+ i de nou 55m. Al ppi les xapes allunyen però és molt senzill. Després venen uns desploms, com una escala invertida, a primer cop d'ull sembla que hagi de ser difícil, però que va, té canto!. Llarg per gaudir, boníssim.

Molt bona via!!, nosaltres vàrem combinar aquesta amb esportiva a la placa Xalmet......