viernes, 11 de junio de 2010

Via Exceso, Collegats

Via Exceso, 6c, 180m, Roca del Diable, Collegats.
Nosaltres vam aparcar a l’àrea de la Figuereta, més q res per estalviar-nos la multa per aparcar a la ctra. Vella, que potser no et multen o potser sí. L’aproximació és creuant la tirolina que creua el riu. Si venim de la Figuereta és la segona, la que està ben bé davant de la roca del Diable, i és fàcilment identificable, perquè hi ha dos cables, i unes escaletes a un arbre per accedir-hi, a més, per anar, fa pujada.
Aquesta tirolina NO és la que s'ha de fer per anar a la roca del diable. Un cop creuat el riu, s’ha de caminar una mica cap a l’esquerra on de seguida podrem localitzar el peu de via.
La via està molt equipada amb parabolts i claus, cal dur unes 16 cintes. Per contra de la p. Al contrari de la paret del Pessó, la roca és calcari d’excel·lent qualitat.
Orientada al nord, aquesta via és ideal pels matins d’estiu, a més, és força ràpida.
El 1r llarg és de tràmit. El 2n llarg (6c, 40m) és boníssim. Comença per una fissura on s’ha de fer algun encastament. És un llarg de roca rogenca, mantingut en dificultat i amb ambient, no té cap pas difícil, és de conti, i de fet no obligat pk molt equipat. A la nova guia, aq llarg el dibuixet recte, i és de fet fa una marcada diagonal a dreta, compte amb el fregament. El 2n llarg, ens va semblar el més obligat de la via. Tècnic i mantingut amb algun pas difícil al desplomillo. Cal anar bé de força per aguantar-li.
Les reunions de la via:A partir d’aquí la dificultat ajeu. El 3r llarg (V+, 35m) comença amb una xemeneia amb un pas tonto. I després encara ens quedarà un llarg més de IV.
És una via molt guapa, tot i que es fa curt. Totalment recomanable.
El descens és amb ràpel. Un cop fet cim, cal anar direcció SE, buscant algunes fites. S’ha d’anar a buscar una reunió (està una mica amagada) que està reequipada. Ho comento pk nosaltres vam tirar cordes a una R nova, i quan començàvem a rapelar vam veure que la corda no tocava paret!. Sort que no vam seguir baixant!. Aquesta em penso que és la via El Filo, una via esportiva de 7c+. Nosaltres vam fer la via amb corda simple, i dsp una auxiliar precisament pels ràpels, pk el darrer havíem llegit que era de 55m. Doncs bé, la instal·lació de ràpel, és la de la via Diabòlica, i ja es veu que ha estat reequipada. No cal anar amb dues cordes, amb simple podeu baixar: 35, 30 i 30. Després dels ràpels, caminant una mica ja s’arriba de nou a la tirolina. Si teniu la sort d’anar amb politja, al lloro! Us heu d’acompanyar agafant-vos al cable, si agafeu embranzida us estampareu amb l’arbre que fa baixada!. Si no teniu politja, millor si porteu guants, i mosquetó de ferro. Nosaltres no dúiem ni una cosa ni l’altre i deu ni do, com va quedar de pelat el mosquetó i les mans!.
A part de a la guia, podeu trobar la resse i fotos de la paret al blog de l’Edu