lunes, 23 de noviembre de 2009

La cosa nostra, Roca dels Arcs

La cosa nostra, 6a+/Ae, 170m, Roca dels Arcs, Vilanova de Meià

Material: 10 cintes, bagues per sabines, estreps, camalot del nº1, i algun alien petit pel darrer llarg (verd).
L’inici de la via és fàcilment localitzable pq són spits de color vermell. El 1r llarg és una travessa cap a la dreta sobre roca vermellosa. Tot i que marca 6a és fa bé ja que té canto i és molt bonic.
Primer llarg

El 2n llarg comença amb 3 passos d’Ae, també d’espits vermells, és la típica panxeta vilanovina. Després ja amb bon canto, surt de l’estrep i enxampes un parabolt. Aquest llarg és d’aquells típics de molt canto però verticals (V+).
Sortida en lliure de l'inici del 2n llarg. El 3r llarg és el clau (6a+). És un llarg bastant mantingut amb algun pas de placa una mica més fi, però ben assegurat amb parabolts. És la roca més punxosa que mai he agafat a Vilanova!. Boníssim llarg. A la guia posa que el grau és obligat, no ens ho va semblar. El 4rt llarg comença amb una placa assegurada amb un spit, després un clau i de nou un espit. Aquesta placa també és de canto gran. A la meitat, el llarg ja perd continuïtat i la roca deixa de ser tant bona. El darrer llarg té la roca bastant trencada, una llàstima perquè aquesta és un via de canto per gaudir, i aquest darrer llarg et deixa amb una mica de mal gust. El llarg té tres espits (algun no es veu). És un llarg d’uns 50m i molt discontinuo, vam col·locar alguna cosa, de totes maneres és un llarg per anar a poc a poquet mirant bé on t’agafes.

Via recomanable per passar un dia tranquil i divertit.