miércoles, 26 de diciembre de 2007

Milènium, Serrat dels Monjos

Milènium, 235m, 6a+ (6a oblig.), Serrat dels Monjos, Montserrat

Via semiequipada amb spits i 6 claus. Nosaltres de material vam necessitar: aliens verd, vermell i groc, camalot 1, 2 i 3, dues bagues i 8 cintes.
Totes les reunions, excepte la R4, tenen 2 spits i la R1, R3, R5 i R6, com a mínim un dels spits té argolla per rapelar.
La via comença per un diedre blanquinós (foto1); ja des de la base es veu un spit. No ens hem de confondre amb la via "Guateque" que comença una miqueta més a la dreta. De fet, a peu de paret, rallat a la roca posa "Guateque" i una fletxeta.


L1: el més difícil de tot són els 10-15 primers metres, sobretot el que costa és despegar del terra (V). :-P Es pot assegurar la mar de bé.
L2: llarg de IV+ amb 2 spits. Placa tombada. El pas més xulo és en arribar a la reunió ja que després de la placa t'has de remuntar a sobre d'un bloc.
L3: llarg curt i extrany. Flanqueig de 12m per sota d'un sostre, just al mig del sostre hi ha un spit. Just al acabar la travessa nosaltres vam seguir el diedre amunt, i NOOO!! a part de roca descomposta i un fregament lleig de la corda, la reunió està a uns 2m a la dreta just acabada la travessa del sostre, així que va tocar destrepar amb molt de compte.
L4: llarg de V+ totalment continuo, va tot recte. Bàsicament t'has d'enrefiar del que hi ha a la paret (claus i spits). Té algun pas finet!!. El final del llarg està amb roca descomposta. Reu a un spit i un clau just a l'alçada de les cordes fixes.
L5: llàstima de l'entrada, pk ak llarg és molt bonic!. Comences "escalant" per una canal herbosa i plena de sorra! :-((( després ja agafes bona roca amb tendència a l'esquerra. Més placa i fineta... xo per ser 6a+ es deixa fer força bé!. :-))
L6: el llarg més guapo de tots!! això sí.. .de nou comença amb roca psé-psé. Des de la reunió ja es veu un clau i un spit, un cop xapat l'spit, la roca ja millora totalment. Poder de l'espit a la següent assegurança (pont de roca a la dreta) és el pas més difícil. Tot i així és un llarg molt continuo (6a+/6a), plaquero però que de nou es deixa fer. Llarg molt divertit.
L7: llarg de tràmit fins el cim (V). Horrorós, amb roca trencada i de difícil assegurar. Cal anar en compte de no tirar pedres!.
En resum, un dia d'escalada calurós tot i ser 24 de desembre. Una bona escalada, ens ha sorprès sobretot la continuïtat de la via.