miércoles, 16 de enero de 2008

Isaac Gabriel, Sant Llorenç de Montgai

Isaac-Gabriel, 160m, V+, Paret de l'Ós, Sant Llorenç de Montgai


És una de les vies més clàssiques i més assequibles de Sant Llorenç de Montgai. La via té fama de pulida, i sí, està pulida però tampoc no tant!.

Material: 12 cintes i nosaltres vam posar un alien taronja a la travessa de l'inici del L3, que és fàcil, però més que res per protegir al segon. És una via equipada, però no cosida, més aviat allunyen.


L1, V+: Inici sobat, amb un pas finet a la 2a xapa i algun pas d'arbre-tracció!. :-P

L2, V+: Comença fàcil, després una rampa de V, també fàcil i de cop i volta, dues xapes juntes amb un pas de V+ amb una mica de desplom, pas per cert molt ben assegurat. Reu a sota del desplom.
L3, V+: Comença amb un desplom (dues xapes) i després una travessa a l'esquerra, fàcil però aèria (aquí es on vam posar l'alien). En aquest llarg s'ha d'anar en compte en no confondre's, pk et fiques en un 6b si segueixes recte. La resta del llarg és molt bonic, vertical i de bon canto.

L4, V+: Tram molt fàcil sempre amb tendència a la dreta fins a arribar al tram més difícil de tota la via, que és una fissura en diagonal a la dreta, amb canto petit i molt sobat, en contraposició, està molt ben assegurada (algun clau).

L5, IV: Tràmit. No vam trobar la reu, així que la vam muntar en una sabina.

Nosaltres el que vam fer és empalmar l'L1 i l'L2 i l'L4 i l'L5, quedant un total de 3 llargs. En aquest cas, són necessàries 13 cintes i anar amb mínim corda de 70m.
Reunions amb dos parabolts sense argolla.
Descens: caminant en sentit nord, hi ha fites, és evident, baixar per camí trepitjat, sinó és que vas malament.
En resum, via atlètica, bonica i amb bona roca, tot i que una mica sobada, sobretot al primer llarg.

Cristián Gutiérrez, Sant Llorenç de Montgai

Cristián Gutiérrez, Espolón Remacha, 6a+, 75m, Sant Llorenç de MontgaiLa rese: http://www.onaclimb.com/ressencatal/index.htm

Al pie de pared pone el nombre de la vía, además, es la única línea de químicos que se ve, así que no hay pérdida.

L1, 6a: La primera parte es fácil y justo antes de llegar a la reu, encontramos un paso de placa algo fino.

L2, 6a+: Al salir de la reunión encontramos una sección de presa pequeña. En general es un largo continuo, fino, de buena roca y muy vertical. Está asegurado con espits, al igual que el último largo.

L3, 6a: Es el largo que más nos gustó. De nuevo, la salida de la reunión te pone fino, es un poco desplomado y canto pequeño. El resto, hasta la cima, es fácil, de escalada atlética con buenos cazos.

Nosotros, frikis a tope, hicimos la vía en un solo largo con cuerda de 80m; para ello, nos hicieron falta unas 25 cintas, algunas largas.

Las reuniones, están equipadas para rapelar.

Para el descenso, o bien se baja andando o rapelando por algunas de las vías que suben a la cima. En 2 rápeles llegas al suelo.

Vía rápida y recomendable.