miércoles, 16 de enero de 2008

Isaac Gabriel, Sant Llorenç de Montgai

Isaac-Gabriel, 160m, V+, Paret de l'Ós, Sant Llorenç de Montgai


És una de les vies més clàssiques i més assequibles de Sant Llorenç de Montgai. La via té fama de pulida, i sí, està pulida però tampoc no tant!.

Material: 12 cintes i nosaltres vam posar un alien taronja a la travessa de l'inici del L3, que és fàcil, però més que res per protegir al segon. És una via equipada, però no cosida, més aviat allunyen.


L1, V+: Inici sobat, amb un pas finet a la 2a xapa i algun pas d'arbre-tracció!. :-P

L2, V+: Comença fàcil, després una rampa de V, també fàcil i de cop i volta, dues xapes juntes amb un pas de V+ amb una mica de desplom, pas per cert molt ben assegurat. Reu a sota del desplom.
L3, V+: Comença amb un desplom (dues xapes) i després una travessa a l'esquerra, fàcil però aèria (aquí es on vam posar l'alien). En aquest llarg s'ha d'anar en compte en no confondre's, pk et fiques en un 6b si segueixes recte. La resta del llarg és molt bonic, vertical i de bon canto.

L4, V+: Tram molt fàcil sempre amb tendència a la dreta fins a arribar al tram més difícil de tota la via, que és una fissura en diagonal a la dreta, amb canto petit i molt sobat, en contraposició, està molt ben assegurada (algun clau).

L5, IV: Tràmit. No vam trobar la reu, així que la vam muntar en una sabina.

Nosaltres el que vam fer és empalmar l'L1 i l'L2 i l'L4 i l'L5, quedant un total de 3 llargs. En aquest cas, són necessàries 13 cintes i anar amb mínim corda de 70m.
Reunions amb dos parabolts sense argolla.
Descens: caminant en sentit nord, hi ha fites, és evident, baixar per camí trepitjat, sinó és que vas malament.
En resum, via atlètica, bonica i amb bona roca, tot i que una mica sobada, sobretot al primer llarg.

8 comentarios:

Llorenç dijo...

Bones!!! je je je! ja m'estranyava de vosaltres una sola via a Sant Llorenç!
en aquesta també recordo que l'entrada al primer llarg estava pulidota i et jugaves una hostia si no arribaves al segó parabolt...i el desplom del tercer

Llorenç dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
Lai dijo...

:-)))) sí, sí... i a punt vam estar de fer una tercera via...però jo no tenia el dia, i mira que va fer bon temps, en màniga curta que vam escalar!!
Sí, tens raó...l'inici de la vía, a la segona xapa tens factor terra! :-(( i sobat! en general, tot i ser una via bonica, em pensava q seria més senzilla... ja et dic q no tenia el dia. De fet, a la fissura diagonal del tercer llarg gairebé ni la vaig tastar... vaig ficar els dits en algun forat de clau i després vaig fer uns A0 com la copa d'un pi! :-S
L'endemà vam intentar la Jordi-Andreu, vam flipar amb el pas de 6a, amb el bidit invertit i sense peus... total, que no em trobava bé i a la 2a reu vam baixar...queda pendent... l'has feta? a dalt millora? pk no vegis..el 2n llarg, el marca fàcil i la xemeneia desplomada...:-SS haurem de tornar aviam si ho agafo amb més ganes. El lloc és preciós, això sí!

soneman dijo...

¡Buen sitio St. Llorenç de Montgai, sobre todo para el invierno! No os perdáis el Cilindre, si no habéis escalado allí aún. La Jordi Andreu pica un poco: Tiene un largo por arriba con un 6a+ (creo recordar) de apretar, pero es muy buena y vosotros estáis fuertes..... Saludos de nuevo. Carlos

Emilio dijo...

Lai,

me alegra saber que sigues sin parar. Eras toda una escaladora!!! Vas a tener que cambiar el nombre al blog. :-)

Besitos muchos.

soneman dijo...

Hola Lai,

He visto tu entrada en el blog, pero prefiero contestarte aquí, que esto tiene más "vidilla". Como aquí no tengo toda la info, ya te mandaré un informe del Masmut, que nosotros hemos estado alguna vez y es un lugar que nos gusta mucho (y a vosotros, como buenos rigleros, seguro que también). De todas formas, por si no la conoces, no te pierdas la web oficial de la zona: www.wildmasmut.googlepages.com y algo de lo que hemos hecho por allí en: www.cmayud.com/listado.htm

Seguimos en contacto. Salut! Carlos

Llorenç dijo...

bones Lai, la Jordi-Andreu també l'hem feta, i pel que recordo el primer llarg es una burrada! per mi el més dificil....el segon es tonta l'entrada i sortida del sostre, després una tirada fàcil fins una repisa, anem a la dreta i aquí també una fisura que ens va donar algun maldecap però ben protegida, tot i que algun friend per fer AO no va malament!
res comparable al primer llarg, l'ultim es fàcil i ràpid, en fi....que ja havieu fet 2 dels tres llargs dificils....
aixó si molta calor!!!

Anónimo dijo...

Hola a tothom i en especial a la Lai.
No sabia que per aquests indrets hi hagués tantes possibilitats de fer-hi escalada, la veritat (jo ja tinc una edat...)
Us escric per si em podeu ajudar a identificar alguns indrets dels voltants de Sant Llorenç de Montgai, municipi que he fotografiat durant la visita que hi he fet per setmana santa (podeu veure les imatges a:

http://www.flickr.com/photos/beceene/sets/72157604206059843/

Si bonament teniu temps i ganes, deixeu escrits els noms corresponents a sota de cada imatge (són només 5), al lloc indicat per fer-hi un comentari.
Gràcies per endavant i que tingueu molta sort en la vostra activitat.