miércoles, 2 de julio de 2008

Sols per la Maria

Sols per la Maria, Moles del Don, 130m, 6b

Via equipada amb químics, xo raros... no d'aquells lluents... a la foto ja ho veieu!

Material: 13 cintes + R
Descens: rápel per la vía.
Recomanable fer la via a l'ombra (per la tarda).

L1, 30m, 7 químics, 6a+: El + difícil és aixercar-se del terra, ja que cal superar una panxeta. El pas però, no és obligat. Es pot fer un A0, sense estressar-se, i després, fácil (IV) fins la R.

Aquesta foto és del darrer ràpel en arribar a terra i es veu perfectament la panxeta que dic.

L2, 33m, 13 químics, 6a+. Llarg guapíssim. Molt molt xulo, finet i continuo. Una placa amb roca boníssima, de nou amb gust montserratí. A poc a poc, es va deixant fer.
L3, 33m, 8 químics, 6a. Comença una mica difícil, per anar perdent dificultat a mesura que es va avançant. De nou, bon llarg. Un cop arribats a la reunió cal seguir cap a la dreta, en un petit flanqueix per arribar a la reu.
L4, 30m, 10 químics, 6a. Llarg continuo. De nou un llarg per gaudir de valent, i més fàcil i amb més canto que el segon.

Via per passar-ho bé!. Ens va agradar molt més que la via Obessió Continua, es deixa fer millor.

Sobre el grau, de nou varia segons on ho miris. Nosaltres hem posat el grau segons ens va semblar. Tot i així, Soldevila dóna 6a al L1 i a onaclimb, 6a+, i de nou Soldevila 6a al L2, i 6b segons els d'onaclimb. No sé... ja diuen q el grau és orientatiu...

Obsessió continua, Moles del Don

Obessió continua, Moles del Don, 100m, 6b+ (6a+ oblig)
Material: 12 cintas + R, cuerda simple
Equipamiento: parabolts.
Vía fina fina y muy continua. Grado apretado, no es fácil!. Excelente roca. Orientación este.

En la foto se ve una cordada en la Anarcoma, l'"Obessió continua" va por su derecha.
L1: V+, 37m, 8 parabolts. Excelente largo con presa agradable y seguros justos para no pasar miedo.
L2: 6b+, 27m, 10 parabolts. Primer tramo fino y duro, que pone a prueba los nervios. Las presas son pequeñas con pocos pies. Nos recordó a las placas típicas montserratinas. Imprescindible hacer la vía a la sombra o con poco calor, sino quieres pillar. :-) Largo un poco agónico, la verdad!. No da respiro.
L3: 6a+/6b, 35m, 12 parabolts. Desde la reu, se cruza alguna otra vía, así que hay q seguir la línea de parabolts del mismo tipo que en los largos anteriores. Primera sección del largo, dura, con algún paso apretado, pero bien chapado. El resto, trámite hasta la reu.
En resumen, buena vía para combinar con alguna otra (en nuestro caso con la K.R.T) o con alguna otra en los Estrets.
En cuanto al grado, varía según donde mires, nosotros ponemos lo que nos pareció. Al L2, por ejemplo, Soldevila le da 6b.

Descenso: en rápel por la vía.