sábado, 8 de marzo de 2008

Aresta Ribas, Pollegó de la Vinya Nova

Aresta Ribas, 320 m, 6a, Pollegó de la Vinya Nova, Montserrat
Era una via que teniem ganes de fer per l'estètica del seu traçat però sovint ens tirava enrera el fet que sempre que hem anat a escalar a la Vinya Nova hem vist bastantes cordades i no és una via en la que agrada tenir gent al davant.
Vam entrar tardet, no es veia ningú a la aresta, però només arribar a peu de via ens vam trobar una cordada que tenia forces problemes per arribar al primer parabolt. Després d'esperar una estoneta i amb el permís de la cordada en qüestió, vam saltar-nos el primer llarg de 15m i vam arribar, caminant per l'esquerra, a la primera reunió.
Vam anar amb cordes dobles de 60. A la ressenya marca 13 llargs, nosaltres vam empalmar uns quants, fent un total de 6 llargs. Vam fer: L2-L3-L4, L5-L6-L7, L8-L9, L10-L11, L12 i L13. En alguns casos fins i tot vam arribar a passar els 60 metres de corda.
A la ressenya posava que calia dur bicoins, friends i cordinos. Nosaltres anàvem carregats però només vam usar en un parell d'ocasions l'alien vermell. Els cordinos tampoc no els vam fer servir perquè els que hi ha posats són molt nous. El que sí vam utilitzar són bagues per anudar sabines.
La via en general ens va agradar força, tot i que al ser una aresta fas un troçet de placa una mica tombada i després ja tomba del tot. La via està assegurada amb parabolts (no gaires), ponts de roca i claus. La roca a estones està una mica psé-psé, per això és millor (si es possible) no portar ninguna cordada al davant. Nosaltres vam tenir sort, estàvem sols!, pel que es veu la gent va optar per anar a la Roca Gris, a l'Esparraguera hi havia 10 persones!.
Les reunions són a peu pla.
Quant al 6a, està molt ben assegurat amb parabolts, i a més la dificultat no passa d'uns pocs metres ja que després comença ja a tombar. A ressenya li donen V+, i ja pot ser! http://www.ressenya.net/php/vimprimible.php?id=98

Un cop acabada la via s'ha de crestejar una mica i deseguida hi ha una fita que marca el camí cap a la dreta. Hem d'agafar aquest camí i després cap a l'esquerra (hi ha pintades), arribats aquest punt no hi ha pèrdua (hora i mitja a pas tranquil).

5 comentarios:

flx dijo...

Buenas Lai!
No se per qué pensava que ja l'habieu feta aquesta.
Coincideixo amb tú que es una via que mola fer sense més cordades...algo ben complicadet en cap de setmana.
A mi em va agradar.

salu2
flx

Llorenç dijo...

ups!!!
també era el nostre objectiu per aquest cap de setmana!
la voliem fer diumenge, però la mala previsió ens va portar a la Tierra de Nómadas, tot i aixó ens va agafar l'aigua!

Quina sort no portar ningú al davant en aquestes vies!
i moltes gracies per el detall dels llargs empalmats...ho tindré en compte per quan hi anem!

gracies!

Lai dijo...

Fèlix, et devies pensar que ja l'haviem feta pk fa un any o així quan la vas fer tu et vaig preguntar pel descens, però al final no hi vam anar, no sé perquè.
I Llorenç, lo dels llargs empalmats, has d'anar amb corda de 60 si no vols sortir ensamblant, i de fet encara podries fer-la en un llarg menys que nosaltres si empalmes les darreres dues tirades, nosaltres no ho vam fer pk anavem bé de temps.
Sí, una via maca, l'esperava més difícil i menys equipada, i de fet vam trobar q es deixa fer la mar de bé.

Guillem dijo...

Ei Laia! quina via mes guapa!!!
aviam quan soc capaç de ficarmi en coses com aquestes... jejeej
un petunaS!!!
estic molt content per tu!!!

Anónimo dijo...

hola. En escalatroncs dan la opcion de bajar rapelando por la via mares del sur. nosotros bajamos por alli y fatal... los rapeles no estan en vertical y demasiada vegetacion, lio de cuerdas, piedras a saco,,,, personalmente desaconsejo bajar rapelando. Ademas se nos hizo de noche... coclusion,,, marron total...