viernes, 30 de abril de 2010

Cour de palmier, Todra

Cour de palmier, 200m, 6c, Plage Mansour, Todra

Orientació sud, o sigui sol.
Material: una dotzena de cintes, algunes llargues.
Accés: Paret fàcilment localitzable, està darrera de l’hotel Lavallee. Aprox 2 minuts, creues el riu i ja hi ets. Per localitzar l’inici de la via cal anar a una palmera grossa, els primers parabolts són visibles entre dos blocs.

Vistes de l'hotel Lavallee i el palmeral des dels primers llargs.
L1, 6a+, inici de fortats, desploma una mica. Inici físic que continua per una placa tècnica. L2, 6a+, diedre atlètic. Llarg preciós, força vertical que et fa escalfar. L3, 5c, llard de travessa a la dreta. Els seguros allarguen però estan on calen. Molt fàcil. L4, 6b+, tot i que no és el llarg més difícil, sí obliga molt més q no pas el 6c final. És un llarg variat (diedre i placa) però molt mantingut en el grau. El pas més difícil està protegit amb un clau. Llarg tècnic i preciós. L5, 5c+, llarg molt llarg amb tendència a l’esquerra i després a la dreta. Compte amb el fregament!. Llarg aeri amb un paset de superar un desplom.
L6, 6c. Llarg de placa i diedret difícil però gens obligat es pot fer en A0, és un llarg curt. Les viste des del 6è llarg.
Descens: 4 ràpels (amb corda dobla). Compte al recuperar la corda de la R5 a la R4, és recomanable baixar el nus una mica, ràpel volat.
Via de tall esportiu molt xula, totalment recomanable.
(28-3-2010)

5 comentarios:

Mingo dijo...

MOltes felicitacions. NO hi he estat mai, però llegint-vos me'n venen ganes, però per fer vies més asequibles, per mi.
Salut parella

Lai dijo...

Doncs val molt la pena anar-hi! hi ha turistes, xo no estan més de mitja hora x allà. A més, si fas esportiva sí q deuen emprenyar més, xo fent via llarga, res... ni hi havia escaladors! :O
Aquesta via no és obligada, té moooltes xapes, i de veritat q no obliga. La faries de sobres. La gràcia q té Todra, és que hi ha vies de totes els nivells, vies molt llargues amb xapes i que no passen de V, i també vies llargues de 7è grau... bé, hi ha per tothom! és un molt bon destí, te'l recomano.

Syl dijo...

felicitats per aquesta estada a un petit paradís..com m'hauria agradat acompanyar-vos!! Una forta abraçada companya!! I records al teu "bowet" preferit,jejjeje

Llorenç dijo...

Moltes felicitats! quines vacances! ens hi haurem de deixar caure per aquesta zona! sols hi he estat com a turista.....

Lai dijo...

Syl, jijjij quina gràcia això del bowet preferit! aviam si em convides al teu blog,eh? un petonet wpa!
llorenç, t'ho recomano, és un lloc molt wapu! :)