miércoles, 5 de marzo de 2008

L'Ordenació, L'Elefant

L'Ordenació, 6a+, L'Elefant, Sant Benet, Montserrat


A peu de paret ens vam trobar amb més vies que les que es dibuixen en aquesta ressenya. L'Ordenació és la primera via de la dreta de tot de la paret i la única amb parabolts a la part dreta. Just davant d'on comença hi ha una soca. Vam dubtar bastant abans de ficar-nos a la via, ja que el primer llarg es veia força trempat i molt finet, i sí, no ens vam equivocar ni de via, ni en la primera impressió. :-S
El L1 està cotat de 6a+, i buffff és tremendament finet i no dóna un respir, poder el més senzill és xapar la primera, després fins la reunió has d'anar finet de peus. Jo vaig trobar algun monodit però l'Atori en canvi, no.. no sé, en tot cas ambdós coincidim en que és un llarg molt entrentingut i que si li posessin un plus quant a grau, tampoc no estaria malament.
El L2, és un 6a. Havíem llegit que era molt més fàcil que el primer llarg, i home... també té la seva cosa. Un altre cop és escalada de placa no del tot vertical, típica montserratina, i amb un pas que marca diferència, gairebé al final del llarg. Aquest pas és de nou finet, finet.
El L3, és un llarg senzillet, aquí la paret ja comença a tombar i el grau a baixar. Té només un paset una mica més vertical. A partir d'aquí si es vol, es pot marxar caminant cap a l'esquerra.
El L4, V+. Llarg curtet que té una petita panxeta per superar.
En resum, una via per gaudir de la placa i amortitzar bé el gat!. Molt bén assegurada amb parabolts.
Respecte al grau, jo diria que cal anar sobrat o amb un 6b consolidat si no es vol passar por.
El descens es fa caminant per l'oest. Primer cal destrepar una curta xemeneia i després anar baixant amb molt de compte.
Foto 1: Sant Benet
Foto 2: El Cavall des de Sant Benet
Foto 3: Sant Benet des de Gorros

4 comentarios:

Anónimo dijo...

Fa bona pinta akesta via.... cap a la llista!
Ei... us heu d'apuntar a una sortideta d'akestes col.lecvtives... segur k flipeu!
Us tindré informats....
Una forta abraçada a tots dos!!!!

flx dijo...

aquesta no la coneixia! pinta bé, encara que ja s'ha d'escalar en serio...bufff
Gracies per donar la a coneixer

salu2
flx

Lai dijo...

Pere, ens apuntarem encantats a una sortida d'aquestes col·lectives! i tant!! :-) ja ens diràs!
Fèlix, la via val la pena, és molt xula, en el primer llarg però cal fer unes apretadetes bones! :-)

Anónimo dijo...

Hola Parella,

Aquesta via la vaig fer fa molts any i fruit d'ella vaig tenir l'oportunitat de fer una foto dels gorros entre la boira que finalment va sortir publicada en un llibre de ferrades d'una amiga. La via la recordo molt guapa. De fet vaig fer-le tota de primer i només en dues tirades, 1+2 llarg i 3+4. El tema del grau, es Sant Benet, no t'oblidis!!! Per mi la primera tirada més la segona és un 6b guapo!!!

Molt bé Lai, veig que vas trepant, felicitats i a veure si ens veiem.

Mauri.