viernes, 27 de febrero de 2009

A dónde vas Vicente, Vilanova de Meià

A dónde vas Vicente, 6a, 130m, Roca dels Arcs

Diumenge estava el dia una mica emboirat, i vam decidir fer una via ràpida per acabar aviat i anar a la Cúpula per estar amb els amics.
Al final, vam decidir fer aquesta via, tmb per assegurar-nos no trobar gent, ja que no es veia ningú a la via. I a les fàcils del mateix pany de paret, sí. La única cosa és q al llibre posava q faltava una xapa al primer llarg.

El Carlos al 3r llarg de la Necronomicón

Via equipada amb parabolts. És possible rapelar, tot i que hi havia una reu amb una sola argolla, així que si es vol baixar de dos punts, al menys en una reunió cal deixar material. Si es fa la via sencera, no mereix gens la pena rapelar, es fàcil que s'enganxin les cordes, a mes, la darrera reunió només te dos parabolts...
Nosaltres vam anar amb corda simple i 8 cintes.
L1, V+. Com ja sol passar al Vilanova, deu ni do amb el primer llarg, ufff, sort que en arribar al pas on en teoria faltava la xapa, hi havia una recuperable. :-) Un cop allà, coincidim a la reu amb uns amics que feien la Necro, però que resulta que en lloc d'anar cap a la dreta, van fer el llarg de la via que fèiem nosaltres. Mira, vam aprofitar per mirar-nos el llarg q teníem per endavant i xerrar una mica.

Arribant a la R1. L2, V+. Aquest és el millor llarg de la via. Allunyen una mica, així q si és va malament de coco o amb el grau justet, millor dur algun friend petit per si de cas. De totes maneres és un llarg benèvol pel grau que li marquen. M'ho vaig passar pipa, cantogansu!! :-D

El Dani a la R1, assegurant. Foto de Carlos Pérez

El company de que estava escalant la NecroA la R2, assegurant al 2n.

L3, 6a. El llarg comença amb canto i després ve una placa fina fina que és la que dóna el grau al llarg. Hi ha un pas curiós d'una nyapa lateral.

En el pas clau, just agafant la nyapaNo és obligat pk hi ha 2 xapes ben juntes. Això sí, just al pas, es veuen els peus brillants i com els has de posar en adherència, és fàcil tenir una patinada, a mi de fet, em va estar a punt d'anar-se'n un peu.

De nou una foto que ens ha passat el Carlos Foto de Carlos Pérez

L4, V. Aquest és un llarg molt curtet amb dues xapes, q es veuen des de la reunió. Llarg poc interessant.
L5, V. Aquí la via ja es comú amb la Sol rogent. Ens esperàvem trobar burins, però no!. Al costat d'una reunió de burins (en bon estat aparentment) hi havia una reunió de parabolts nous de trinca.
Llarg de tràmit, i si no recordo malament per sorpresa meva vaig trobar 2 xapes. Convé dur alguna baga per aquest llarg o algun friend. Jo vaig posar l'alien vermell. S'ha de seguir una mica la intuïció, el camí lògic.
Al cim trobarem dos parabolts.
I la baixada pel camí empinat en direcció nord. Per variar estava moll.

5 comentarios:

Llorenç dijo...

Vaja!!! no heu parat per vilanova!!! per voler estar sols quin reportatge fotogràfic!!

feia dies que o veia piades vostres! felicitats!

Anónimo dijo...

LAi...respecte al CRUXS de la Vicente...he fet 6b+'s ments complicats...de veritat...6a..quina risa...per sort el pas és ultracurt..però recordo un bidit patinós ( o monodit) i un arqueig que em van fer riure bastant reflkexionant sobre cotacions mentre mirava de no anar avall...;P saluteeeee!

Lai dijo...

Jaaa és q la cordada del costat són amics! :-) i sí, haurem d'abaixar el pistó a Vilanova, pk ja ens començen a quedar les més difícils.
I Ori, sí, sí, nyapa lateral, bidit (x mi, clar!), sí, tens bona memòria. I sí, molt púlid, més q res els peus, al menys està ben xapat, i si vols et pots saltar el pas. Suposo q en el seu dia sí era 6a, però ara potser no.. no sé, a més dsp d tant canto, la finura de la placa i el pas de bloc t'agafa una mica a contrapel. Lo del grau és lo de sempre... subjectiu, tot i q estic amb tu, q potser si li donen un plus no passaria res, més q res, pel peus, q la nyapa encara s'agafa bé.

Xavier Sanchez dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
Xavier Sanchez dijo...

Ja veiem que seguiu amb el mateix fanatisme !!

Acabem d'arribar de La Palma (Canaries), on hem pogut fer algunes excursions. Us deixo un link perquè pugueu conèixer l'Aina.
http://picasaweb.google.com/xs0652

Tenim moltes ganes de tornar a escalar o sigui que a veure si l'Aina és fa una mica més gran i quedem un dia per fer una tapia.

A veure si ens veiem aviat.

Records,

Eli, Xavi i Aina.