miércoles, 18 de julio de 2007

Antonio García Picazo, Paret de l'Aeri

Antonio García Picazo, Paret de l'Aeri, Montserrat, 300m, V+/A1e

Bones,
Dissabte vam anar a fer aquesta via... sincerament, anàvem una mica cagats, sobretot pel 1r llarg... bufff ens l'havien pintat terrorífic... i bé... tampoc no hi ha per tant.
Vaig a pams. Sobre les resses, vam consultar les webs de sempre, i no totes coincidien. :-S La millor ressenya vam trobar que és http://www.ressenya.net/php/vimprimible.php?id=7
Quant al material, a http://www.caranorte.com/clasica/aeri/itinerarios/via/antonio_garcia_picazo2.php
posa que cal dur alguna xapa recuperable i cordinillos... Doncs no calen!
Tots els llargs d'artificial estan equipats a canyó, amb parabolts, long life i alguna coseta més. I les reus, amb parabolt i argolla!
Nosaltres ens vam deixar els joc de tascons i els vam trobar a faltar mooolt pel 1r llarg. Duiem C1, 2 i 3. El C3, el vam arrossegar per la via, no el vam fer servir. I també diuem aliens petits (semàfor). Consell: dur C1 i 2, aliens mitjans i joc de fissus... 25 cintes (ahí es na! :-D ) ahhh i amb uns streps és suficient, tot i que jo amb els 2 vaig anar com una reina. :-D
Tant a aquesta ressenya: http://www.kpujo.com/catala/comencar.htm, com a la de caranorte, marca 2 llargs fins arribar a una zona amb herbes. No hi ha cap reu per fer 2 llargs!!. De fet, el L1, només té un parabolt i uns 8/10m abans d'arribar a la reunió. Per cert, aquest tram és una mica bastant guarrillo... herbós, amb sorra, i fa una mica de yu-yu! per la resta, és un llarg totalment de criba que va per fissura-diedre.
L2 i L3 els vam empalmar. Aquí l'equipament és molt més generós, amb algun aleje... però guai! ahh amb corda de 60 arribes justet!
L4 comença amb una travessa a l'esquerra. Després, L5, una petita i curta bavaresa xulíssima i a protegir, seguida d'una placa et deixen al principi de l'artificial.
El 1r llarg d'artifo l'Atori el va passar tot en A0. Els llargs que segueixen són una mica més elaborats. En cada llarg hi ha un parell de passos ben llargs. De fet hi ha un pas força curiós. Et penges d'un long life però no arribes... al menys si fas 1.70 d'alçada, i just un parell de pams de l'assegurança hi ha un plom, i no queda més remei que penjar-se del plom. També hi ha un pas que s'ha de fer d'un fissu abandonat! :-)))
Els llargs d'artifo, són llaaaaargggsss i al final se'ns van fer una mica pesats... això sí l'ambient i la timba són una canya.
El darrer llarg, amb les cordes, és de lo més guarrillo que he fet mai... mare meva, vaig acabar arrebossada de sorra!
Una escalada guapa, guapa... ideal per aquesta calor!

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Felicitats per la via!
Una altra a la llista...
Petonets a tots dos!!!!

Anónimo dijo...

Ey, máquinas, Felicidades por la vía.

Esta es de las que cuentan doble, no? la Picazo del Aeri, vaya.

Y las vacaciones cómo han ido?
Seguro que tenéis cosas pendientes de colgar en el blog.

Bueno, a ver si nos vemos por ahí.

Saludos

Lai dijo...

Gràcies Pere! :-) un petonàs!!
Quintin: pues bufff... las vacas geniales...!! :-DD mucho más frikis de lo que queríamos... pero bueno... el tiempo mandó!
Tengo un montón de cosas por colgar.. y fotos.. y muuuchas cosas... pero en el curro no tngo tiempo de na.. :-( y en casa no tngo aún internet.. así que hasta agosto no creo que me pueda poner manos a la obra!
mmm y tu.. jolín, vaya palizón en la Dent, no? :-))) me alegro un montón!!
Besitos para ti y Montse