jueves, 25 de junio de 2009

Via Indirectísima, Cavallers

Via Indirectísima, Paret on peta el Riu Malo, 310m, 6b (V+ oblig.)

21 de juny de 2009

Accés: en lloc d'anar pel camí que voreja la presa i que va cap al refu, varem optar per creuar l'embassament i anar passant per sota de tots els sectors de El Casco, Pared Inerte, el Caos, etc.... fins arribar a la Paret on peta el Riu Malo. Varem optar per aquesta opció perquè vam veure molta aigua i vam dubtar si podríem creuar bé el torrent. Així que per assegurar-nos i de pas veure la Paret del Inglés, vam optar per l'aproximació per aquí. En un moment donat s'ha de passar per unes cordes molt a prop de l'aigua. És molt entretingut. El camí està trepitjat i fitat, fins gairebé el final, on vam pujar per on vam poder.
aproximació per les cordes fixes...
Es tracta d'una via semiequipada amb parabolts (es va reequipar al 2004), on gaudir de l'autoprotecció on es pot protegir, i on no (a les plaques), a xapar parabolts. En general és una via de placa. La roca excel·lent!.
Nosaltres vam dur aliens i camalots fins el 4, tot i que el 4 el vam passejar, amb el 3 ja es fa. I sobretot moltes cintes llargues pq hi ha alguns llargs de 50. Es més que recomanable portar corda de 60m, pq el darrer ràpel és de 60!, però en tot cas es pot fer 2 rapels mes curts. Podeu trobar la ressenya a onaclimb.

La via comença a l'esquerra de Los Mundos de Edena, per una rampa on són visibles els 2 primers parabolts.
1er llarg de placa
Hi ha alguns llargs de transició i travesses (el nom de la via li va que ni pintat). A les traves, per exemple, en el 2n llarg, hi ha 2 xapes, això sí, la xapa està on ha d'estar, i en general mai no trobes a faltar una assegurança, estan on calen.


En el 2n llargEn la trave del 2n llarg
En la trave del quart llarg
Els llargs que més ens van agradar van ser el tercer i el cinquè. El tercer llarg de V i 45m està net. Comença per un diedre, on pots protegir-te tant com vulguis, i després per una fissura, també molt xula i de fàcil protegir. El quart llarg, només sortir de la reunió, hi ha un pas protegit amb una xapa de 6b, que et pots escaquejar per la dreta. Després ve una bonica placa d'adherència, amb 6 xapes, el llarg té 55m, i dsp una curta bavaresa amb canto on pots protegir-te perfectament.

El 5è llarg d'adherènciaEl sisè llarg es molt guapo, comença amb una placa amb bon canto i amb xapes, per continuar per terreny definit amb petites bavaresas on ens podrem protegir molt bé.
En la petita bavaresa del 6é llarg
El setè llarg (50m) té un pas tonto en desplom, on justament hi ha la única xapa de tot el llarg.
Acabada la via, cal anar a buscar les instal·lacions de ràpel a pocs metres a la dreta. Per baixar són 4 ràpels, els 2 primers x les reunions de la via Shrek II, el tercer s'ha d'anar a buscar entre els arbres (a sota de la repisa), al tanto que l'últim ràpel és de 60m!.



Després, vam optar per anar a buscar el camí del refu, però efectivament baixava força aigua i no varem poder creuar, així que vam acabar anant a buscar el pont per creuar. És millor opció, desfer el camí fet a l'aproximació, de fet, dos dies després vam tornar a la mateixa paret i vam fer això, trigant menys estona.

3 comentarios:

Llorenç dijo...

Maca la via! ens la vam mirar quan vam fer los mundos de Edena, tot i aixó veig que vau passar per sobre d'algunes xorreres d'aigua....macu eh?!?!? jej e je! aquesta está pendent per quan tornem a Cavallers, gairebé obligatori per aquestes dates!
Felicitats!

Lai dijo...

Si hi aneu, aquesta és una bona opció per gaudir sense mal de caps!
Fins aviat!

Anónimo dijo...

Aquest cap de setmana vam anar a fer la via. Vam fer l'aproximació pel camí del refugi i vam trigar més d'una hora.
Nosaltres vam trobar a faltar algun seguro més en les plaques, segurament per manca de costum en adherència granítica i també pel la llargada de la tirada que fa que les cordes pesin moltííssim.
Molt recomanable.
Blai